Oih, Pepsin pentujen liikkeet tuntee jo kun massun päältä koittelee. Ihanaa! Pian on h-hetki. Viikon päästä se on jo hyvinkin lähellä. Laskettu aika vuoden takaisen tiineyden mukaan olisi sunnuntaina 6.12, mutta jos luotetaan internetin antamaan tietoon niin laskettu aika olisi 63 vuorokausi astutuksesta eli jo 4.12. Ja pennuthan voi syntyä jo aikasemminkin. Lämpöja pitää ruveta seurailemaan nyt viikonloppuna Silmänisku.

Millään ei jaksaisi pienokaisia maailmaan odottaa. Lähes kaikki tarvittava on jo koossa niitä varten. Ostin kompostikehikon suojaksi ettei Luna pääse Pepsiä ja pentuja hätyyttelemään ja Kajaanista tuon nyt viikonloppuna sängynaluslaatikon pentulaatikoksi ensimmäiseksi viikoksi. Äiti lupasi antaa vanhan patjan pehmikkeeksi ja lisäksi olen saanut vanhan lakanan ja pyyhkeitä synnytystä varten. Työpaikalta olen "lainannut" muutaman kroonikkovaipan. Vaaka on hommattu ja valaisin ostettu. Tosin lämpölamppu pitää vielä etsiä jostain maatalouskaupasta ja valaisin korjata kun Luna meni ja jyrsi jo sen johdon poikki Nauru. Ja empä muuten laskenut kuin viideksi minuutiksi valaisimen sohvalle Lunan ulottuville. Liekkö olis Lunallakin jo hampaat alkamassa vaihtumaan kun kaikkea tarvitsee maistella Päättämätön. Postissa on tulossa kasvattajalta emonmaidonvastiketta varuiksi ja matolääkkeet pennuille ja Pepsille.

Nyt alkaa jo jännittämään, mitähän se on sitten kun pitäisi osata toimia kätilönä. Jospa kaikki menee hyvin eikä lääkäriä tarvita. Pepsi ei kuitenkaan ole ensisynnyttäjä, joten teoriassa meillä ei pitäisi olla mitään hätää... periaatteessa. Sari tulee kaveriksi synnytykseen (jos Pepsi ei synnytä ennen ensiviikon perjantaita) ja pentuja hoitamaan ensimmäisen viiden viikon ajaksi, jonka jälkeen pienokaiset muuttaa kasvattajalle vielä kolmeksi viikoksi ennen perheisiin luovuttamista.