Löysin eilen illalla töissä ollessani myynti-ilmoituksen merle pennuista. Tietenkin otin heti yhteyttä kasvattajaan, koska pennut ovat Tuuloksessa Siniketun kennelissä eli vähän reilun parinkymmenen kilometrin päässä Hämeenlinnasta. Narttupentu annetaan sijoitukseen ja kasvattaja kiinnostui viestistäni, sillä asun näin lähellä. Keskiviikkona mennään Sannan kanssa pentuja katsomaan ja juttelemaan sijoitussopimuksesta.

Kasvattajalla on lähes 30 vuoden kokemus kasvatustyöstä. Sukutaulua tarkastellessa Sari huomasi että molempien vanhempien isä oli sama, joten vanhemmat ovat sisarpuolia. Sitä täytyy selventää, että onko siihen jokin syy. Ettei vaan ole yhdistetty koiria siksi että on helpompaa kun ei tarvitse etsiä paria ulkopuolelta. Lonkkatutkimuksia on tehty koirille myös heikonlaisesti, joten sitä aion myös kysäistä, mikä siihen on syynä. Jos kasvattaja osaa näihin kysymyksiin vastata, olen varmaankin jo pennulle sydämeni myynyt.

Nartulla on toisessa kyljessä suurempi musta alue, joten vähän mietityttää miten suureksi alue loppujen lopuksi jää ja haittaako se näyttelymenestystä (jota ei siis tietenkään voi estää kun minä olen pentua valitsemassa, niinpä niin Nauru). Kasvattaja oli kuitenkin sitä mieltä ettei läikän pitäisi haitata näyttelyissä juurikaan, eikä tuomarit välttämättä läiskää edes mainitse. Vaikka niihän se on että tärkeämpää on pennun terveys Hymy.

Dreamlook:n pennut ovat väritykseltään tasaisempia ja tummempia. Niiden pienokaisten kohtaloa täytyy vielä jokunen viikko odottaa joten en varmaankaan pysty valikoimaan kummasta kennelistä pennun otan - jään vielä kokonaan ilman (kuten minun tuurillani käykin). Olin jo mieleeni rakentanut mielikuvan siitä, että saisin Dreamlookin pennun, vaikka todennäköisyys onkin 25-50%. Mutta en ole pettynyt jos päädyn Siniketun pentuun, pentujen isä on sen verran mahtavan näköinen ilmestys <3. Jospa neiti perii isänsä kasvojen symmetrisen värityksen ja upean ilmeen.